Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові відбувся мистецький вишкіл «Скаут-арт 2012»

УДЮМК Галицького району м. Львова за участі організації «Округа Львів Організації Українських Скаутів (ОУС)» два тижні поспіль у суботу, 25 лютого та 3 березня, у «Студії образотворчого мистецтва» за адресою: вул. Тютюнників, 49 проводила щорічний захід «Мистецький вишкіл Організації Українських Скаутів». До участі у заході запрошувалися гуртківці УДЮМК, скаути ОУС та усі охочі вікомвід 8 до 16 років, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Створений захід знайомить дітей, які відвідують Організацію Українських Скаутів (ОУС) з мистецтвом та дає змогу гуртківцям «Студії образотворчого мистецтва» поближче дізнатись та ознайомитись з основами скаутства. Метою вишколу є навчити скаутів Організації Українських Скаутів (ОУС) різних навиків скаутського майстрування, мистецьких технік та прищепити любов до образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва. Мистецький вишкіл «Скаут - АРТ» - це проведення майстер-класу керівником гуртка «Студії образотворчого мистецтва» по розпису пляшок, використовуючи писанкові мотиви для дітей з Організації Українських Скаутів (ОУС).

Діти мають можливість навчитись робити цікаві речі власними руками, отримають можливість перетворити звичайну ужиткову річ у витвір мистецтва. З пляшок можна зробити підсвічник, який знадобиться на Великдень. Тому дітям надали зразки з писанковими орнаментами, дивлячись на які, вонипереносили ці мотиви на свою пляшку - майбутній підсвічник. Для розпису пляшок використовувалися для основи клей ПВА та водоемульсійна фарба, а для розпису - фарби гуаш та чорний маркер. Ідея таких вишколів існує в багатьох скаутських організаціях. Зокрема, в Спілці Дитячих та юнацьких організацій міста Києва СПОК, ZHP Союзу Польського Харцерства (Польща), в Американських бойскаутів, в Чеських, Канадських, Німецьких, Російських, Італійських скаутів тощо», – зазначає в.о. директора УДЮМК Галицького району Олена Горпинюк.

Варто зазначити, що вишкіл складавсяз трьох етапів:

1) «Поетично-пластичний» включає в себе такі завдання:

- Оволодіння поетичними навиками;

- Оволодіння навиками написання скаутських пісень;

- Поглиблене вивчення репертуару скаутських пісень;

- Вивчення скаутського танцю.

2)«Журналістський» — оволодіння навиками скаутської журналістики.

3) «Техніка Мистецького Скаутингу» (ТМС):

- Майстрування з гіпсу, пластику і пластиліну;

- Майструванні на cклі, створення вітражів;

- Майстрування з картону, кольорового паперу, тканини.

Після проходження вишколу та складання іспитів кожен учасник отримав посвідчення вмілості, які відносяться до певних виконаних завдань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ