Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся національний податковий форум з трансфертного ціноутворення

23 березня 2018 року, у м.Львові провідні фахівці ДФС України, Офісу великих платників ДФС спільно з Офіційним виданням Державної фіскальної служби України «Вісник. Офіційно про податки» провели для платників податків Західного регіону національний податковий форум на тему: «Трансфертне ціноутворення. Прибуток. ПДВ».

У роботі форуму взяли участь: керівництво Львівського управління Офісу ВПП, керівники галузевих департаментів та відділів Державної фіскальної служби України. До участі у форумі також запрошені лектори провідних аудиторських, консалтингових компаній України - PricewaterhouseCoopers (PwC) Ukraine,  Bureau Van Dijk, EBS.

В програмі сьогоднішнього форуму розглядались питання щодо законодавчих змін  у трансфертному ціноутворенні, складання звітів та документації з контрольованих операцій, особливостей оподаткування податком на прибуток підприємств та ПДВ у 2018 році.

Начальник Львівського управління Офісу Нонна Багмет розповіла учасникам форуму про новації у питаннях блокування податкових накладних, які набрали чинності з 22 березня 2018 року.

Підвищений інтерес бізнесу та фіскальної служби викликає урядова ініціатива, пов'язана з відміною податку на прибуток підприємств та впровадженням в Україні податку на виведений капітал. Тож, Нонна Тарасівна запросила представників великого бізнесу до обговорення «плюсів» та «мінусів» як для бізнесу так і для бюджету від введення  в дію законопроекту «Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо податку на виведений капітал».

Особливу увагу Нонна Багмет приділила питанню висвітлення роботи міжнародної місії TADAT, яка проводила діагностику ефективності податкової системи в Україні. Найвищий бал оцінки ДФС отримала за прозорість роботи органів фіскальної служби, актуальність електронних сервісів, високий рівень застосованих санкцій за результатами судових спорів а також своєчасність подання декларацій і сплати податкових зобов’язань.

Крім того, начальник Львівського управління наголосила, що Офісом проводиться опитування платників щодо якості обслуговування. Надані платниками відповіді допоможуть покращити співпрацю з Офісом ВПП ДФС в 2018 році, знайти проблемні місця в комунікаціях та отримати зворотній зв’язок щодо роботи впроваджених раніше нововведень.

Майже півтори сотні керівників підприємств, бухгалтерів прослухали лекцію провідних фахівців ДФСУ. Також  почули точку зору на застосування таких норм від незалежних експертів з аудиту та юридичної практики.            У другій частині семінару платники податків мали змогу індивідуально задати запитання лекторам, і на кожне отримали ґрунтовну відповідь.

На завершення учасники зібрання зазначили, що обмін досвідом, який відбувся під час форуму, буде надзвичайно корисним у подальшій роботі як для платників податків, так і для працівників державної фіскальної служби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ