Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові відбувся селектор з питань агропромислового розвитку

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 5 лютого, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України провело селекторну нараду з актуальних питань агропромислового розвитку.
Фото: Львівська ОДА

Онлайн участь у нараді від Львівщини взяла директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Юлія Шопська, представники Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, Головного управління ДПС у Львівській області,  райдержадміністрацій, керівники та землевпорядники місцевих рад, представники агроформувань області,  науковці.

Серед розглянутих питань – план та інструменти перевірок землекористування, стан проходження земельної реформи в Україні.

Зокрема детально зупинились на методології використання часових рядів супутникових даних та використанні супутникових даних  для побудови карти класифікації (посівів) сільськогосподарських культур.

Саме за допомогою карти класифікації з метою прийняття правильних управлінських рішень є можливість проводити різнопланові моніторинги, зокрема: змін в структурі посівної площі (сівозміни), виявлення ділянок вирубки лісів, контроль за несанкціонованим будівництвом, моніторинг небезпечних природних явищ, а найголовніше, що кожен орган місцевого самоврядування має можливість отримати наземні дані щодо незареєстрованих сільськогосподарських земель, а також виявити самовільно зайняті земельні ділянки.

Відтак, органами Держгеокадастру вже зараз використовуються дані дистанційного зондування земель при плануванні проведення перевірок. Це в свою чергу збільшило показники проведення перевірок на 43%.

 До прикладу,  у січні 2020 року органами Держгеокадастру по Україні проведено 311 перевірок та виявлено 246 порушень при використанні земельних ділянок, що більше на 164 перевірки до аналогічного періоду минулого року.

Відтак, Управлінням з контролю за використанням та охороною земель ГУ Держгеокадастру у Львівській області заплановано на І кв. 2020 року здійснення заходів контролю 37-ми ділянок, які були включені в плани з використанням дистанційного зондування земель, станом на 05.02.2020р. – здійснено 4 перевірки та виявлено 5 порушень, до кінця І кварталу 2020 року будуть здійснені всі перевірки по всіх запланованих  заходах державного контролю.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Львівщина взяла участь у селекторі щодо розгляду законопроекту про обіг с/г земель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ