Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбувся творчий виступ колективів та митців з вадами зору

фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
1/3
Сьогодні, 12 жовтня, у Львові у приміщенні Центру Довженка відбувся творчий звіт колективів художньої самодіяльності, митців з вадами зору.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Зокрема, учасників заходу привітали представники обласної  та міської влади, громадськості, духовенства. 

Голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук вручив нагороди від Львівської обласної ради представникам громадської організації «Львівська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих».

Нагадаємо, Міжнародний день «Білої тростини» у світі відзначають 15 жовтня. Цей день визначений, як нагадування суспільству про людей з порушеннями зору та про необхідність звернути увагу на їхні потреби й проблеми.  

«Як відомо, 95 % інформації ззовні людина отримує через зорові відчуття. Зайве нагадувати, як багато людина втрачає, ставши сліпою. Кожен здоровий,  свідомий громадянин має ділитися добром, співчуттям, матеріальними благами з тими, хто потребує такої допомоги. Для цього діє соціальний захист, існує таке поняття як громадська активність, для цього працюють депутати. «Українське товариство сліпих» - дуже дієва організація. Ви стукаєте в усі двері і таким чином підтримуєте один одного. Ваша небайдужість, турботливість, сила і вміння розв'язувати надскладні проблеми є прикладом для багатьох», -  зазначив у своєму виступі голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини, учасників бойових дій Микола Іщук.

За активну громадську діяльність, вагомий внесок у захист інтересів незрячих, інтеграцію їх у суспільство та з нагоди Міжнародного дня «Білої тростини»  Грамоти Львівської обласної ради отримали член Львівської територіально-виробничої первинної організації Українського товариства сліпих Петро Герасік та член громадської організації "Львівська територіальна первинна організація Всеукраїнської організації інвалідів "Українське товариство сліпих" Андрій Кузик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ