Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся ярмарок органічної та натуральної продукції

На головній алеї парку ім. Івана Франка відбувся восьмий Ярмарок органічної та натуральної продукції. Участь у ярмарку взяли 27 учасників з усіх різних куточків України, зокрема Львівської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Київської, Житомирської, Волинської областей. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Ярмарок тривав впродовж двох днів. Гості ярмарку мали можливість придбати органічну продукцію вироблену без використання хімічних добрив та пестицидів, а саме: яйця, мед, трав`яні чаї, олія, спеції, крупи, соки, молоко, сир, ковбасні вироби, овочі та багато іншого.

Саме тут відвідувачі познайомились з фермерами-виробниками органічної та натуральної продукції та довідались інформацію щодо маркування органічного продукту, а також взяли участь у розіграшах та майстер-класах.

Також, в перший день ярмарку відбулось нагородження переможця Західноукраїнського етапу міжнародного конкурсу «Екологічно дружній фермер Балтійського регіону – 2019» (Baltic Farmer of the Year Award 2019)

«Розвиток органічного виробництва є досить актуальним на сьогодні через низку явних екологічних, економічних та соціальних переваг, що притаманні цій сфері діяльності, а тренд "органік" набуває все більшої популярності: невеликі й середні виробники в Україні, зокрема на Львівщині активніше беруться за вирощування такої продукції, а торгові мережі виділяють цілі полиці і відкривають "органічні" відділи. Органічне виробництво – однин із пріоритетів обласної стратегії», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Юлія Шопська.

Також, з метою популяризації органічної продукції департаментом агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації створено Каталог органічних та натуральних виробників Львівщини», ознайомитись з яким можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ