Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся з’їзд ченців III Ордену Святого Франциска із Західної України

17 вересня 2006 року у Львові, в римо-католицькому храмі св. Антонія відбувся з'їзд ченців III Ордену Святого Франциска із Західної України. Про це повідомляє офіційний сайт Римо-католицької церкви в Україні. Святу Месу відправив єпископ Мар'ян Бучек разом з отцями-францисканцями зі Львова та ченцями візантійського обряду з Тернополя.

Після Служби Божої відбувся капітул III Ордену, на якому було обране нове керівництво.
III Орден Святого Франциска належить до громадського об'єднання Римо-Католицької Церкви, його члени живуть францисканською духовністю в спільнотах під духовним керівництвом священиків Першого Францисканського Ордену. Після ІІ Ватиканського Собору, який звернув особливу увагу на присутність та свідоцтва світських католиків у будь-якому середовищі, ІІІ Орден відновився.
У 1978 році Папа Павло VІ затвердив терціарський Устав, а у 1990 році Папа Йоан Павло ІІ – нові Конституції, згідно з якими всі католики — діти, молодь і дорослі — можуть, йдучи за Божим покликанням, впроваджувати Євангеліє в життя, приймаючи духовність Францисканського Ордену Світських.
Цей Орден займається апостольсько-євангелізаційною діяльністю з метою досягнення християнської досконалості. Як світські католики – чоловіки і жінки, люди різних станів та різного фаху – його члени прагнуть формувати своє щоденне життя на основі дуже простих і зрозумілих євангельських порад. Братські спільноти Ордену розповсюджені по всьому світі.
В Україні перші спільноти Світських Францисканців з'явилися у XIV ст. Зараз в Україні членів ІІІ Орену близько 1100 осіб. Вони об'єднані приблизно у 50-ти спільнотах римо-католицьких парафій. Серед них є люди різного соціального походження, різної освіти, різних професій. Відповідаючи на потреби сучасного суспільства, Орден створив Францисканську Школу Євангелізації, яка служить відновленню парафій та місцевих спільнот ФОС.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ