Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкриється виставка «Кактус - Стефанику»

Сьогодні, 2 лютого, о 16.00 у Львівській картинній галереї відбудеться відкриття виставки «Кактус-Стефанику». Свої роботи, присвячені Василю Стефанику, продемонструють: Лев Cкоп, Тетяна Думан, Василь Скрикуляк, Іван Драган, Марія Скоп, Василь Глинчак та ціла плеяда вже знаних у мистецьких середовищах авторів.


Ця виставка  зініційована Левом Скопом, засновником творчого об'єднання «Кактус».  Експозиція належить до серії проектів-посвят великим  діячам культури і мистецтва , що зробили вагомий внесок в українську і світову  культуру. Із цієї серії вже були зреалізовані проектим «Кактус - Шевченку», «Кактус – Стусу», «Кактус – Шульцу»...

 

Організатори  зазначають, що «Кактус – Стефанику» – це звернення  до ще одного гіганта української культури, який був передвісником європейського експресіонізму і екзистенціалізму. Це спроба налагодити душевний зв’язок із особою В.
Стефаника і його літературними  персонажами, відкинувши збільшувальне скло
соціалізму, через яке Стефаникову творчість розглядали радянські критики. Це спроба глянути на письменника з позиції сьогодення  очами абсолютно різних за віком, світоглядом і творчими проявами (рефлексіями) художників, заглибившись в індивідуальні переживання, які сьогодні, як і сто років тому, тривожать людські душі.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ