Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрилася виставка пам‘яті Христини Максимович - «Сила духу»

Сьогодні, 30 червня, у молодіжному клубі-галереї на вул. Ференца Ліста, 2 відбулося відкриття пам’ятної виставки Христини Максимович «Сила духу». Виставка приурочена річниці смерті талановитої молодої художниці.
Твори Христини Максимович виставляються вже вдруге, хоча на загальний доступ вперше. Раніше твори художниці були експоновані в галереї Львівської національної академії мистецтв, яку закінчила авторка. На виставці представлено понад двадцять творів, здебільшого на релігійну тематику, проте є і суто філософські картини.

«Христина залишила по собі дуже незначну, але дуже цінну творчу спадщину. Її твори заслуговують на велику увагу, адже в них багато новаторства та драматизму», - сказав під час відкриття професор Львівської національної академії мистецтв Роман Василик. Водночас колишній викладач мисткині зауважив, що вона була дуже вимогливою до своїх робіт, що і не дозволяло їй виставляти свої твори за життя. «В неї був дуже високий критерій оцінки. Перед тим, як здати роботу на оцінку викладачам, вона мусила пропустити її через отой власний критерій», - зазначив старший викладач ЛНАМ Кость Маркович.

Христини Максимович народилася 1976 року в Винниках. У 1997-2004 роках навчалася у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі сакрального мистецтва. 15 червня 2008 року пішла із життя через хворобу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ