Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрилася виставка «Підгірці. Українсько-польські дослідження територій резиденцій»

Сьогодні, 25 жовтня 2006 року, у Львівській галереї мистецтв за участі заступника голови Львівської ОДА Тараса Батенка відбулося урочисте відкриття виставки «Підгірці. Українсько-польські дослідження територій резиденцій», присвяченої реалізації у 2004 році I-го етапу українсько-польської науково-дослідної програми обстеження палацового комплексу у Підгірцях.
На виставці представлені архівні матеріали, які знаходяться у фондах: Національного центру досліджень і документації пам’яток; Державного архіву в Кракові; Державного архіву у Львові; Національної бібліотеки у Варшаві; відділу рукописів Національного закладу ім. Оссолінських у Вроцлаві.
Виставка підготована учасниками досліджень: Польським національним центром досліджень і документування пам’яток Мінкультури Польщі та Інститутом архітектури університету «Львівська політехніка».
Виставка експонуватиметься у залах Львівської галереї мистецтв з 25 жовтня до 25 листопада цього року.
Резиденція в Підгірцях — один із найцінніших палацово-садових ансамблів, які виникли на східних територіях колишньої Речі Посполитої в XVII ст. Його побудовано для гетьмана Станіслава Конецпольського у 1635-1640 роках.
У 1956 році пожежа знищила значну частину будівлі.
З 1996 року весь палацово-садовий комплекс перебуває у розпорядженні Львівської галереї мистецтв.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ