Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили перший дитячий мультицентр за 229 тис.грн

Сьогодні, 12 січня, у Львові відкрили перший в місті дитячий мультицентр (електронну бібліотеку) в Центральній дитячій бібліотеці (вул. Окуневського, 3). Такий центр забезпечить розвиток нових видів освітніх та розважальних послуг з використанням електронних технологій, орієнтованих на дітей.

 

У центрі працює 5 зон: «Мультикіно», «Мультигра», «Мультимузика», «Інформаційний всесвіт он-лайн», «Книжковий клуб».  У них діти можуть переглядати та обговорювати фільми, проводити презентації, втілювати мистецькі проекти, користуватися інтернет-ресурсами, навчально-інформаційними програмами та електронними енциклопедіями.

Одночасно в центрі може перебувати 30 дітей, але існує погодинна програма.

 

«У місті є проблема проведення дитячого дозвілля. Адже не створені належні умови, щоб дитина мала куди піти і провести час з користю, до того ж уже близько 30 років ніхто не звертав уваги на бібліотеки. Такі центри мають бути у всіх бібліотеках Львова», - розповів на відкритті мер Львова Андрій Садовий.

 

Ініціатором створення такого Мультицентру є управління культури і туризму ЛМР. З бюджету міста його обладнання виділили 104 тис. гривень, також 125 тисяч надала компанія «МакДональдз».

 

«Створити такі центри у всіх бібліотеках відразу складно та затратно, але у місті є багато компаній, які мають можливість надати кошти, також щороку збільшується сума бюджетних грошей на освіту, тому ми маємо надію, що за деякий час таких дитячих центрів побільшає», - додав голова міста.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ