Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрили персональну виставку живопису Антона Ковача

Сьогодні, 2 грудня, у Львівському національному музеї ім. А. Шептицького відкрили персональну виставку живопису представника сучасної закарпатської школи малярства Антона Ковача. Виставка триватиме близько двох тижнів.

Закарпаття, яке віддалене від міст, що женуться за модою та зациклені на політиці, віддавна стало осередком пленерної школи. Антон Ковач, безсумнівно, є продовжувачем закарпатської традиції.

Близько 50 картин, серед яких натюрморти, пейзажі та портрети, грають кольорами – пограничний контраст кольорів у портретах створює ілюзію глибини, а яскравий промінь вечірнього сонця перетворює трав’яний пейзаж на барвистий килим та висвітлює глибокими барвами тінь.

«Це виставка художника, який відчуває сонце Закарпаття, його природу. Видно, що він ввібрав в себе любов до того краю. Антон Ковач є добрим майстром пленерного живопису, не копіює своїх попередників, а дуже творчо підходить у своїх роботах і до пейзажу, і до жанрового портрету. Картини є дуже цікавими щодо композиції та колористики», – розповів про свої враження генеральний директор Львівського національного музею ім. А. Шептицького Ігор Кожан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ