Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили виставку, присвячену 250-річчю від дня народження Антона Ангеловича

8 квітня 2006 року у Львівському музеї історії релігії відбулося відкриття виставки, присвяченої 250-річчю від дня народження Антона Ангеловича, митрополита Галицького, архієпископа Львівського, єпископа Кам’янецького — про це «Гал-info» повідомив завідувач відділу Львівського музею історії релігії Микола Хмільовський.
Благословив виставку і подякував науковим працівникам музею та всім, хто долучився до підготовки виставки, Львівський архієпископ Високопреосвященніший Ігор Возьняк. Він висловив надію, що і в майбутньому музей плідно співпрацюватиме з Львівською архієпархією, зокрема у відзначенні наступного року 200-річчя відновлення у Львові Галицької митрополії УГКЦ.
Заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Батенко підкреслив велику роль владики Антона Ангеловича у відновленні Галицької митрополії і запевнив, що державні інституції нададуть всю необхідну допомогу у належному відзначенні майбутнього ювілею.
Начальник управління культури і туризму Львівської облдержадміністрації Галина Дорощук розповіла про необхідність налагодження найтіснішої співпраці закладів культури і церковних структур у вихованні молоді, загалом львів’ян.
У виставці представлено оригінальні грамоти з колекції Центрального державного історичного архіву у Львові; ікони, портрети, гравюри та інші матеріали з колекції Львівського музею історії релігії, відділу мистецтв Наукової бібліотеки ім. В. Стефаника НАН України, Національного музею ім. Митрополита Андрея Шептицького та Історичного музею у Львові.
Народився Антін Ангелович 14 квітня 1756 року в селі Гриневі Пустомитівського району Львівської області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ