Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкривається Центр Європейської Інформації

27 лютого 2006 року у Львові у приміщенні Львівської державної обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться урочисте відкриття Центру європейської інформації — про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
 Центр Європейської Інформації створено за ініціативи та підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Поява центру зумовлена потребою у підвищенні обізнаності громадськості Львівщини про різні аспекти європейської інтеграції.

 Метою діяльності Центру є надання широкого доступу до інформаційних ресурсів з питань європейської інтеграції та поширення знань про засади функціонування Європейського Союзу, діяльність керівних інституцій ЄС, відносини між Україною та ЄС, політику європейської інтеграції України та європейські цінності.
 Діяльність Центру розпочинається в рамках проекту „Створення Львівського регіонального інформаційного центру з питань європейської інтеграції”, що реалізується Львівською міською громадською організацією „Центр інформаційного консалтингу” та Львівською державною обласною універсальною науковою бібліотекою за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”.
Інформаційний центр у Львові функціонує в рамках Всеукраїнського консорціуму центрів європейської інформації, створеного у листопаді 2005 року за ініціативи Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”.
Так, в рамках Всеукраїнського консорціуму вже відкрито 6 центрів європейської інформації у Луцьку, Одесі, Донецьку, Хмельницьку, Вінниці та Рівне. Впродовж березня розпочнуть свою роботу центри в Ужгороді, Полтаві, Сумах, Дніпропетровську та Чернігові; протягом 2006 року проходитимуть відкриття центрів європейської інформації у решта регіонах України.
Урочисте відкриття Центру Європейської інформації відбудеться за участі депутата  Європарламенту, члена комісії ЄС-Україна Гражини Станішевської, представників консульств країн-членів ЄС у Львові, керівників обласної і міської влади та представників Міжнародного фонду “Відродження”.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ