Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові відкрився інформаційний центр Програми добросусідства Польща-Україна-Білорусь

Сьогодні у Львові відбулося відкриття інформаційного центру Програми добросусідства Польща-Білорусь-Україна. Інформаційний центр Програми добросусідства є першим центром за межами Європейського Союзу, діяльність якого полягатиме у координації інформаційної, просвітницької та дорадчої діяльності по програмі добросусідства Польща –Україна –Білорусь для української та польської сторони.
Інформаційний центр Програми добросусідства функціонуватиме у тісній співпраці із спільним технічним секретаріатом для забезпечення обміном інформацією між представниками українських та білоруських місцевих та регіональних органів влади, громадськими організаціями та іншими існуючими та потенційними учасниками програми добросусідства. Голова Львівської ОДА Петро Олійник, перебуваючи на відкритті інформаційного центру Програми добросусідства, зазначив, що завдяки таким програмам у трьох сусідніх країн є шанс для налагодження тісної співпраці. Натомість заступник голови Львівської облради Лев Захарчишин, вітаючи на відкритті білоруських колег, зазначив, що вже минув той час, коли Україна та Білорусь обмежувалися ярмарками речей легкої промисловості. „Настав час тісно співпрацювати, паралельно розвиватись та наближуватись до стандартів ЄС”, - зазначив він.
Програма Польща-Білорусь-Україна – це одна із семи програм добросусідства, яка офіційно була затверджена Європейською комісією 5 листопада 2004 року. Метою програми є підвищення життєвого рівня та суспільно-економічна інтеграція прикордонних територій шляхом тісної співпраці та взаємодії. Пріоритетом програми є підвищення конкурентоспроможності прикордонних територій шляхом модернізації і розбудови прикордонної інфраструктури, підвищення якості людського капіталу та інституційних форм транскордонної співпраці, а також покращення безпеки на кордонах ЄС.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ