Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові відкрився центр Європейської пропаганди

Сьогодні, 27 лютого, у приміщенні Львівcької універсальної обласної бібліотеки відбулося урочисте відкриття центру Європейської інформації за участю депутата європарламенту, члена комісії ЄС-Україна Гражини Станішевської, а також представників консульств країн членів ЄС у Львові, керівників обласної та міської влади та представників міжнародного фонду „Відродження”.
Створення та забезпечення діяльності такого центру у Львові сприятиме збільшенню рівня обізнаності громадськістю області щодо різних аспектів євро інтеграції, відносин України та ЄС, а також регіональних проектів в рамках євроінтеграції країни. Цільовою аудиторією центру, за словами організаторів, є студенти та викладачі, представники ЗМІ, громадських організацій, державні службовці та депутати місцевих рад. Центр пропонує до уваги відвідувачів літературу з питань євроінтеграції у друкованому та електронному вигляді, доступ до Інтернету та тематичних довідників, а також послуги консультанта.
„Цей проект є важливим тому, що Україна визначилася на майдані щодо свого курсу”, - зазначив під час відкриття заступник голови Львівської облдержадміністрації з політико-правових питань Тарас Батенко. „Наша ключова орієнтація спрямована на євроінтеграційні процеси. В Європі ми є історично та географічно, проте нам необхідно там бути ще й інституційно”.
Як зазначила Гражина Станішевська, цей захід сприятиме подальшим крокам євроінтеграції України. „У реалізації проекту буде використано наші контакти із аналогічними польськими центрами для запровадження в Україні їх досвіду пов’язаного із промоцією ідеї Європейської інтеграції” — наголосив керівник проекту, директор громадської організації „Центр інформаційного консалтингу” Володимир Бригілевич.
Довідка: „Центри європейської інформації” функціонують в рамках всеукраїнського
консорціуму центрів європейської інформації, створеного за ініціативи та підтримки міжнародного фонду „Відродження”. На сьогодні в Україні створено 7 регіональних центрів, зокрема, у Донецьку, Луцьку, Луганську, Одесі, Хмельницькому та Рівне. До кінця року планується створити аналогічні структури у всіх обласних центрах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ