Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкриють меморіальну таблицю, присвячену Квітці Цісик

22 січня у Львові відбудеться відкриття меморіальної таблиці, присвяченої американській співачці українського походження Квітці Цісик. Меморіальну таблицю відкриватимуть на вулиці Глибокій, 8, де мешкала родина співачки. Таблиця встановлена за ініціативи родини Квітки Цісик та за фінансової підтримки продюсера Алекса Гутмахера (США), – повідомила прес0служба Львівської ОДА.

 

Серед почесних гостей на заході будуть міністр культури України Василь Вовкун , голова Львівської ОДА Микола Кміть,  продюсер проекту «Незабутня Квітка» Олександр Гутмахер (США), директор Національного симфонічного оркестру України Олександр Горностай,  музикознавець Кирило Стеценко,  родичі Квітки Цісик з України та США.

 

У 2007-2009 роках в Україні та США відбулися заходи Першого українсько-американського проекту "Незабутня Квітка", присвячені пам'яті американської співачки українського походження Квітки Цісик, які мали успіх та широкий резонанс у мистецькому та громадському середовищах.

 

Організатори цього проекту: Міністерство культури та туризму України, Українсько-Американська Координаційна Рада, Громадська організація «Галицькі фестини», продюсер  Алекс  Гутмахер (США).

 

Квітка Цісик є однією з найвідоміших виконавиць українських пісень, яка завдяки неперевершеній манері співу та унікальному тембру голосу  стала символом української пісні у світі. Родина Квітки Цісик походить зі Львова,  саме тому у 2010 році заплановано ряд тематичних заходів по Західній Україні.

 

Починаючи з 22 січня у Львові, Івано-Франківську та інших містах регіону відбудуться вечори пам’яті, які  стануть логічним продовженням цього проекту. Під час цих заходів запланована зустріч родини Квітки з України та США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ