Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкриють почесне консульство Данії

Відповідно до програми розвитку співпраці між Західною Україною та Королівством Данія у Львові планують відкрити почесне консульство Данії. Про це йшлося сьогодні, 27 січня, під час офіційної зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Миколи Кмітя з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данії в Україні Мікаелем Борг-Хансеном. Повідомила у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

 

Микола Кміть підтримав позицію Мікаеля Борг-Хансена щодо погодження кандидатури Ларса Вестберга, голови правління Західноукраїнської філії Європейської бізнес-асоціації, на посаду почесного консула Королівства Данія у Львові. Однак проблема полягає в тому, що кандидат на посаду почесного консула не є громадянином України.

 

«Ми вважаємо, що Ларс Вестберг був би дуже сильною фігурою і посприяв вливанню інвестицій у ваш регіон, якщо б його визнали почесним консулом Данії у Львові. Я вже порушував це питання у Києві під час зустрічі з представником МЗС. Затримка за тим, що почесним консулом може бути лише громадянин України, котрий користується підтримкою місцевої влади. Громадянства може набути лише особа, яка впродовж 5 років проживає на території України», - зазначив Мікаель Борг-Хансен.

 

Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть наголосив, що влада Львівщини підтримає кандидатуру Ларса Вестберга на цей пост і надішле про це усі необхідні документи.

 

Довідка.

 

Впродовж січня-листопада 2009 року зовнішньоекономічний оборот Львівської області з Королівством Данія склав 92,7 млн доларів США. З них експорт становив 63,6 млн доларів США, а імпорт – 29,1 млн доларів США.

 

При цьому сформувалося позитивне сальдо зовнішньої торгівлі розміром 34,5 млн доларів США.

 

У 2009 році експорт товарів до Данії здійснювали 39 підприємств області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ