Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкриють виставку малюнків дітей з вадами мовлення

У середу, 3 лютого об 11.30 год. в приміщенні Львівської міської ради (на другому поверсі) відбудеться відкриття виставки дитячих малюнків на тему «Я маю право на…». Організатором заходу є МГО «Центр правових та політичних досліджень «СІМ», в рамках мандрівного фестивалю «Міжнародного документального кіно про права людини», – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

У конкурсі малюнків взяли участь 19 дітей - учні 4-10 класів Львівської спецшколи-інтернату №6 для дітей з вадами мовлення. Загалом було подано 20 робіт (одна дівчинка намалювала 2 малюнки), в яких діти висвітлили власне розуміння своїх прав. Зокрема, малюнки присвячені таким правам дітей як: право на навчання, право на гру, право на медичне обслуговування, право на піклування і любов та іншим.

«Запрошуємо всіх охочих відвідати виставку, поспілкуватись із юними митцями та долучитися до церемонії нагородження учасників виставки подарунками», - зазначила координатор проекту Ніна Хома.

Нагадуємо, збір благодійних коштів для подарунків учасникам виставки здійснювався за допомогою Мальтійської служби допомоги.

Довідка

1 грудня 2009 р. у Львівській спецшколі-інтернат №6 для дітей з вадами мовлення відбувся спецпоказ фільму «Право на життя - Олена» (Режисер: Дуко Теллеген, Нідерланди, Білорусь, 28 хв. 2004) в рамках фестивалю «Міжнародного документального кіно про права людини» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Глядачами фільму були учні 7-10 класів та їх вчителі. Окрім 28 -хвилинного фільму, діти мали можливість переглянути також відеоролик ЮНІСЕФ про цю організацію, її мету, та діяльність.

Центр «СІМ» додатково виявив ініціативу провести виставку дитячих малюнків для того щоби зрозуміти як діти сприймають права дитини, зокрема в контексті побаченого фільму та спілкування з громадськими активістами про права дитини. Тому після обговорення дітям було запропоновано взяти участь у конкурсі малюнків на тему: «Я маю право на…».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ