Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові віднайдено близько 30 унікальних дерев, побачити які – неможливо

У Львові було віднайдено близько 30 унікальних дерев, які були посаджені ще у довоєнний час – саджанці завезли з інших країн. Про це на прес-конференції 12 січня повідомила Оксана Війтик – в.о. начальника управління екології та благоустрою ЛМР.

З 1984 року існує рішення про перелік дерев, що є нетиповими для даної місцевості. Згідно з цим рішенням всі дерева, завезені до Львова та висаджені у місті, мають бути внесеними в перелік, а коло них має висіти табличка з відповідною інформацією. 2010 року Управлінням екології та благоустрою віднайшло ці дерева.

«Усі ці дерева є унікальними. По-перше, всім їм близько 100 років, по-друге, ці види не типові для нашого регіону. Наприклад, деревовидна ліщина, яка росте тільки в Америці, кавказька ялина, тис, кипариси і так далі. На жаль, ми не знайшли 3-4 об’єкти, які є у списку 1984 року, вони або всохли, або їх було викорчувано. Мушу сказати, що майже всі унікальні дерева ростуть на приватних територіях. Тож, побачити їх майже неможливо. Задля збереження цих рідкісних видів місто буде укладати угоди з власниками, щоб запобігти їх викорчовуванню та забезпечити неналежний догляд», – прокоментувала Оксана Війтик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ