Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відновили пам'ятник ЗУНР, понівечений вандалами

У Львові відновили пам'ятник ЗУНР, понівечений вандалами. Про це розповів учасник Революції Гідності Антон Орестович.

Як повідомив Антон, у Львові нарешті відновили дати сторіччя нашої державності (попередні позолочені цифри було викрадено).

За інформацією дописувача відновлення відбулось завдяки начальнику Львівської залізниці, учаснику АТО Роману Черніцькому.

"Як то кажуть, не кожен є державним мужем, хто є владою. А небайдужими до символів державності, як зазвичай, є люди, для яких слово "державність" не пусте місце. Дякую", - зокрема зазначив Антон.

Нагадаємо, вандали викрали шість бронзових цифр з пам’ятника героям ЗУНР, що на вул. Листопадового чину у центрі Львова. Про це, ще 15 липня у Facebook повідомляв голова ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич, оприлюднивши відповідне фото. З пам’ятника зникли шість цифр з напису «1918 – 2018», який символізує 100-річчя створення ЗУНР.

16 липня, під час апаратної наради у Львівській ОДА заступник голови облдержадміністрації Роман Филипів попросив Львівську міськраду взяти на баланас міста пам'ятник героям ЗУНР та УГА, присвячений 100-річчю від створення Західноукраїнської Народної Республіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ