Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові відшкодували муніципальних субсидій на 1,3 млн грн

Торік управління соціального захисту Львівської міської ради відшкодувало муніципальних субсидій на понад 1,3 млн грн, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В нашому місті вже більше десятка років діє місцева програма з надання населенню муніципальних субсидій, яка була затверджена рішенням виконавчого комітету від 01.03.2002 №80 «Про заходи щодо соціального захисту окремих категорій громадян» (зі змінами і доповненнями). Муніципальна субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається cім’ям, для покриття 10% обов’язкового відсотку платежу, який необхідно сплатити заявником, виключно після призначення державної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

«В окремих випадках за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених для надання муніципальних субсидій, виходячи з конкретних обставин сім’ї, субсидія призначається для покриття 15% обов’язкового відсотку платежу, або якщо визначенакатегорія громадян отримує інші доходи, крім пенсії, на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов. Загалом же, управлінням соціального захисту за 2012 рік відшкодовано муніципальних субсидій на суму понад 1,3 млн.грн», - пояснила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Право на муніципальну субсидію мають такі непрацюючі категорії громадян: ветерани УПА – учасники бойових дій УПА та інваліди УПА; малолітні політичні в’язні сталінських таборів; вдови політичних в’язнів, інвалідів війни УПА, учасників бойових дій УПА; сім’ї, у яких проживає двоє і більше інвалідів; інваліди по зору І та ІІ груп; одинокі непрацюючі інваліди І або ІІ групи загального захворювання та ІІІ групи, які мають висновки психіатричних медико-соціальних експертних комісій (МСЕК); діти-сироти.

«Для оформлення муніципальної субсидії львів’янам, які можуть претендувати на цей вид допомоги, повинні звернутись у «єдині приймальні» районних відділів соціального захисту та подати: заяву встановленої форми, документ, який підтверджує соціальний статус заявника (копія довідки МСЕК, копія посвідчення про встановлення статусу та ін.). Що стосується одержувачів муніципальної субсидії, то їх середньомісячна кількість сягає 1,1 тис. сімей. Загалом же у 2012 році муніципальних субсидій призначено понад 2,1 тис. сім’ям», - каже заступник начальника управління соціального захисту Львівської міськради Наталія Кузяк.

Телефони «гарячих ліній» управління соціального захисту

Галицький відділ:тел.:235-80-83(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський відділ:тел.:235-71-62(вул. Театральна, 10)

Залізничний відділ:тел.:295-82-28(вул. Виговського, 34)

Франківський відділ:тел.:237-50-81(вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський відділ:тел.:252-28-40(вул. Липинського, 11)

Сихівський відділ:тел.:254-64-80(просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ