Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначать 100-річчя часопису «Народне здоров’я» Українського Лікарського Товариства

У п’ятницю, 27 січня, у Львові відбудуться урочистості, присвячені 100-річному ювілею часопису «Народне здоров’я» Українського Лікарського Товариства у Львові та ЛНМУ ім. Данила Галицького, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Святкування проходитимуть у приміщенні актового залутеоретичного корпусу Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького (вул. Шімзерів, 3а). Початок о 14.00 год.

Як повідомили організатори урочистостей, під час святкування відбудеться презентація фільму «Історія і сьогодення», створеного у рамках реалізації проекту «Поринь в захоплюючу історію медицини Галичини» та здійсненого за підтримки Львівської міської ради.

До участі запрошуються члени редакційної колегії «Народного здоров’я» попередніх років, активні дописувачі газети, працівники засобів масової інформації, представники Львівської обласної державної адміністрації, обласної ради, Львівської міської ради, депутати місцевих рад, члени ректорату, професорсько-викладацького складу та студенти ЛНМУ ім. Данила Галицького, керівники управлінь та закладів охорони здоров'я, всі зацікавлені.

Довідка

Більше 100 років тому – у 1910 році у Львові було засноване Українське Лікарське Товариство. Зараз осередки УЛТ існують по всій Україні, об'єднані у Всеукраїнське лікарське товариство. Від 1 січня 1912 року у Львові з ініціативи д-ра Євгена Озаркевича почав виходити у світ журнал «Здоровлє» – щомісячний орган УЛТ. Це був перший «спеціальний медичний науково-популярний та науково-практичний часопис», який друкувався українською мовою в тодішній Австро-Угорщині.

У січні 1937 року, підхопивши естафету у «Здоровля», побачив світ часопис УЛТ «Народне здоровля». Завдяки часопису вкрай потрібна свіжа інформація для лікарів та важливі медичні практичні поради для населення могли доходити у найвіддаленіші куточки регіону.

У 1991 році, в час відродження Українського лікарського товариства побачив світ відновлений часопис УЛТ «Народне здоров’я», який у часі небувалого національного здвигу став надзвичайно популярним серед медичної громади, був визнаний в Україні та в середовищі українських лікарів у діаспорі. У січні 2010 року побачило світ ювілейне – 250-те число відродженої газети «Народне здоров'я». За минулі 22 роки історії відродженого УЛТ його часопис здобув визнання в усій Україні та за її межами, став справжнім голосом товариства, добрим другом та порадником українських лікарів.

Контактна особа: Зеновій Масний, головний редактор часопису «Народне здоров’я», тел. 0502218358, 275-58-75, Анна Гаврилюк, член редакційної колегії, тел. 0677573943. Прес-центр медичного університету тел. 278-64-54.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ