Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові відзначать 20-річчя підняття на будівлею Ратуші синьо-жовтого прапора

8 квітня у Львові пройдуть урочистості з нагоди відзначення 20-ї річниці підняття синьо-жовтого прапора на щоглі будівлі Ратуші, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

У рамках підготовки до відзначення Дня прапора за ініціативи Львівської міської ради та ГО «Інтелектуально-фаховий форум» будуть проведені ряд акцій та заходів. Зокрема, протягом березня у понад 60 школах міста будуть проходити уроки, на яких, депутати першого демократичного скликання 1990-1994рр. Львівської міської ради, ділитимуться із школярами власними спогадами про події двадцятирічної давності.

 

Також у школах міста буде проведено конкурс, переможці якого 8 квітня візьмуть участь у щорічному піднятті українського прапора на вежу міської Ратуші.

 

«Спеціально до цієї пам’ятної дати готується книга, де буде описано всі історичні факти про день, коли було прийнято рішення про підняття українського прапора у Львові. Читачі книги матимуть змогу також ознайомитися з біографією учасників цих подій та переглянути розміщені у книзі фотографії» - зазначив учасник цих подій, голова ГО «Інтелектуально-фаховий форум» та автор майбутньої книги Роман Матковський.

 

Довідка

 

3 квітня 1990р. на  сесії Львівської міської ради, депутатами першого демократичного скликання під головуванням Б.Котика було прийнято рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші. Прапор урочисто було піднято депутатами Євгеном Шморгуном, Стефанією Шабатурою та Зеновієм Селяком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ