Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили 130-ту річницю з дня народження Симона Петлюри

У Львові сьогодні вшанували пам’ять Симона Петлюри. Акцію «Дні Петлюри у Львові» з нагоди 130-річчя від дня народження голови Директорії УНР Симона Петлюри організувала Українська Народна Партія.
«Для Львова не характерно вшановувати пам'ять діячів Української Народної Республіки. Проте у 1904-1905 роках Петлюра проживав у Львові, де працював у редакціях видань «Праця» та «Діло». Загалом його ім’я в українській історії дуже дискредитоване тому потребує реабілітації», - сказав організатор акції, заступник голови Львівської обласної організації Української народної партії Ярослав Тимчак. На його думку, якщо східна Україна мало шанує достойників, які з неї вийшли, то в цьому її має замінити західна.
Вшанувати пам'ять провідника УНР на вулицю Вірменську, де раніше була редакція газети «Праця» в якій працював Петлюра, прийшло близько сотні людей.
Симон Васильович Петлюра народився 10(22) травня 1879 в Полтаві. Державний і політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик. Був головним отаманом військ УНР (з листопада 1918 р.) та голова Директорії УНР (13 лютого 1919 р. — 10 листопада 1920 р.). Був вбитий агентом НКВС 25 травня 1926. Похований у Парижі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ