Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Львові відзначили 164 річницю з дня народження Івана Франка

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/2
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛМР, сьогодні, 27 серпня, українці відзначають 164 річницю від дня народження Івана Франка. З цієї нагоди у Львові поклали квіти до пам’ятника Каменяру на площі перед Львівським національним університетом. До заходу долучився заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

"Важливість того доробку, який зробив і передав наступним поколінням Іван Якович, складно виміряти. Але в ті моменти, коли ми вагаємося в прийнятті рішення, особливо в цей час викликів, це саме той вказівник, який є чітким, беззаперечним. Те, що ми сьогодні тут, особливо напередодні навчального року, символізує, що праця і роки, які віддав Іван Франко, були потрібні для того, щоб молодь могла рухати країну вперед. Маючи такі чіткі вказівники, ми обов’язково переможемо", — сказав Андрій Москаленко.

Опісля промов учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Іванові Франкові.

Довідка

Іван Якович Франко — видатний український поет, прозаїк, драматург, літературний критик, публіцист, перекладач, науковець, громадський і політичний діяч.

Упродовж своєї понад 40-літньої творчої активності Франко надзвичайно плідно працював як оригінальний письменник (поет, прозаїк, драматург) і перекладач, літературний критик і публіцист, багатогранний науковець — літературо-, мово-, перекладо- й мистецтвознавець, етнолог і фольклорист, історик, соціолог, політолог, економіст, філософ. Його творчий доробок, писаний українською (більшість текстів), польською, німецькою, російською, болгарською, чеською мовами, за приблизними оцінками налічує кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів. Усього за життя Франка окремими книгами і брошурами було понад 220 видань, у тому числі понад 60 збірок його оригінальних і перекладних творів різних жанрів. Він був одним із перших професійних українських письменників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ