Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили День Незалежності Польщі

12 листопада перший заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь у заходах з нагоди Дня Незалежності Республіки Польща, які відбулися у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької, - повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Петро Колодій передав вітання від голови Львівської обласної ради Олега Панькевича та від депутатів Львівської обласної ради, а також зачитав вітальну адресу від голови Львівської обласної ради.

У вітальній адресі голови обласної ради, зокрема, зазначається:

"Основною підвалиною у формуванні сучасних міждержавних контактів України і Польщі впродовж останніх років є ідея добросусідства. Розвиток стратегічного українсько-польського партнерства значною мірою залежить від реалій та вимог сьогодення, від політичних та економічних інтересів. Але, будуючи майбутнє, пам’ятаймо минуле. Багатовікова історія взаємовідносин між поляками та українцями була занадто непростою та неоднозначною, щоб її забувати чи нехтувати нею. Це історія двох великих і гордих народів, на сторінках якої – війни і примирення, звитяги і поразки, біль та зранені долі наших співвітчизників, звинувачення і порозуміння, гострий докір і дружній потиск рук. Тому діалог щодо нашої історичної минувшини є спільним обов'язком. Роздум і глибокий аналіз, виваженість і далекоглядна мудрість, а ще справжня взаємоповага – на рівні як політиків та урядовців, так і громадян – допоможуть нам вибудувати добрі та міцні партнерські стосунки. Ми маємо чому повчитися одні в одних. Польща – держава, яка за невеликий проміжок часу новітньої історії досягла значних і потужних змін у політичній та соціально-економічній сферах. Це вдалося завдяки рішучості і польської влади, і польського суспільства".

У вітальній адресі голова Львівської обласної ради побажав польському народові миру, благополуччя, стабільності, зростання і процвітання. На переконання Олега Панькевича, дружні відносини між нашими країнами будуть зміцнюватися і розвиватися у майбутньому на благо наших народів. Також Олег Панькевич привітав Генерального Консула з початком дипломатичної місії в Україні й побажав успіхів у відповідальній праці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ