Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили Всеукраїнський Велодень: міський голова також проїхав з учасниками на велосипеді

Львів — спортивна столиця України. Сьогодні громадська організація "Lviv Bicycle Club" за сприяння управління молоді та спорту Львівської міської ради провела традиційний масовий велозахід, котрий щороку збирає сотні прихильників здорового і активного способу життя.Про це інформує прес-служба ЛМР.

У заході взяв участь і міський голова Львова Андрій Садовий. До щорічного велосипедного свята долучилося більше тисячі велосипедистів.

"Бажаю усім здоров’я. Ми не лякаємось поганої погоди і сьогодні нас все більше і більше. Я вітаю всю велоспільноту, бажаю усім особистих перемог. Я не можу бути окремо, я мушу бути разом з нашою велоспільнотою, бо ми маємо великі амбіції — завжди залишати за собою лідерство міста номер один. 268 км окремих велодоріжок — це наша мета, яку ми собі поставили", — привітав учасників велопробігу Андрій Садовий, міський голова Львова.

Перед початком заїзду мер Львова зізнався, що спеціально до велопроїзду не готувався, але їздити на велосипеді любить для власного задоволення.

"Я готовий щодня до будь-яких викликів. Я не є професійний велогонщик, але для задоволення люблю їздити. Мені сьогодні важливо тут бути, щоб підтримати всю нашу велоспільноту, щоб вони знали, що місто буде розвивати кожного року нові велодоріжки. Ми завжди будемо місто номер один з питань велоруху. Чітка наша програма, яку ми прийняли ще раніше — ми поставили мету вийти на 268 км окремих велодоріжок. Це дорівнює тій кількості, яка є у Копенгагені, вони є столицею велоруху Європи. Ми також маємо такі амбіції. Велосипедистів у Львові щодня стає більше і більше, але не всі мають шоломи, а це важливо", — прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Учасники Велодня збиралися о 10.00 год. на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької (просп. Свободи). Об 11.00 стартував урочистий велопробіг. Колона велосипедистів вирушила за маршрутом: просп. Свободи (площа перед Оперою) — вул. Городоцька — вул. Кульпарківська — вул. Наукова — вул. Хуторівка — пр. Червоної Калини — вул. Стуса — вул. Снопківська — вул. Волоська — вул. Шота Руставелі — вул. Зелена — вул. І. Франка — вул. Князя Романа — площа Галицька — площа Міцкевича — пр. Свободи. Загальна довжина маршруту — близько 20 км.

Головною метою заходу є популяризація велосипеда як екологічно чистого, дешевого і зручного засобу пересування по місту, як способу дбати про своє здоров’я та підтримувати себе у хорошій фізичній формі. Крім того, Велодень покликаний ще раз привернути увагу представників влади, бізнесу, громадських організацій, освіти до важливості створення та розвитку належної інфраструктури, проведення регулярної освітньої роботи з вивчення правил безпечної поведінки на дорозі усіма учасниками руху.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ