Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорюють перспективи застосування ЗСУ у військових конфліктах сучасності

У Львові військові науковці та офіцери НАТО обговорюють перспективи застосування ЗСУ у військових конфліктах сучасності, - Володимир Скоростецький (м. Львів).

На базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові розпочала роботу науково-практична конференція «Застосування Сухопутних військ Збройних Сил України у конфліктах сучасності». Упродовж двох днів понад 200 представників військово-наукових та дослідницьких установ, військових навчальних закладів, конструкторських бюро та виробничих підприємств оборонного сектору України обговорюватимуть та ділитимуться практичним досвідом у сфері впровадження новітніх методик підготовки військових частин та підрозділів сухопутних військ, їх матеріально-технічного забезпечення та оснащення з огляду на сучасні тенденції ведення збройних конфліктів. У роботі конференції також беруть участь представники військово-тренувальних місій армій США та Канади, військові радники ЗС Великої Британії та ФРН тощо.

Подібні зібрання у НАСВ проводяться щорічно і метою цього форуму є обговорення результатів наукових досліджень підготовку конкретних рекомендацій щодо подальших напрямів та шляхів вирішення проблемних питань, які виникають у ході відсічі російській агресії на Сході України. Для того, щоби обговорення не проходили у суто теоретичній площині, цього року до участі залучені командири бойових підрозділів. Зокрема, танкіст Герой України підполковник Євген Межевікін, який відзначився під час героїчної оборони Донецького аеропорту. Колишній командир 92 омбр, а нині – керівник 169 навчального центру Сухопутних військ «Десна» полковник Віктор Ніколюк.

Відкриваючи пленарне засідання конференції перший заступник начальника НАСВ полковник Олександр Шевченко відзначив, що для українських науковців військової справи важливо вивчати досвід застосування Сухопутних військ у воєнних конфліктах сучасності, досліджувати розвиток їх тактики; визначати особливості, які характеризують дії загальновійськових частин і підрозділів. Оскільки у війнах на Сході України та у Сирії російська воєнна машина провела випробування більше 200 видів зброї, зокрема нові безпілотні літальні апарати. У війнах, які веде Росія, здійснюється безперервний військово-науковий супровід при застосуванні всіх видів озброєння і техніки. І якісна протидія агресору досягається не лише загальною умотивованістю бійців, але й умілим застосуванням наукових напрацювань у сфері оборони.

Загалом, робота конференції відбуватиметься у чотирьох секціях за напрямками: підвищення ефективності застосування механізованих і танкових військ, застосування ракетних військ і артилерії; сучасний стан та перспективи розвитку системи підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України та проблеми управління та бойового забезпечення частин і підрозділів СВ ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ