Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові влаштовують цикл лекцій про Крим і культуру кримських татар

Кримськотатарська спільнота Львова влаштовує цикл лекцій про Крим і культуру кримських татар. Повідомив Алім Алієв, співзасновник громадської ініціативи «Крим SOS».

Громадська ініціатива «Крим SOS» та Офіс Ради Європи в Україні запрошують у Львові на другу лекцію із серії відкритих інтерактивних лекцій «Хто такі кримські татари?».

Лекцію прочитає кримськотатарський етнолог Ульвіє Аблаєва на тему «Народження, весілля та похорон у кримських татар». Ульвіє Аблаєва розкаже, як у кримських татар проводяться обряди найважливіших життєвих подій  - народження дитини, суннету  хлопців, весілля та похорону. Лекція відбудеться у суботу, 22 листопада, о 14-00 у приміщенні Першої львівської медіатеки за адресою вул. Мулярська, 2А. Вхід безкоштовний.

З часів анексії Криму до Львівської області приїхало більше півтори тисячі кримських татар. Мета лекцій – познайомити львів’ян та гостей міста з культурою, історією та релігією кримськотатарського народу та сприяти міжкультурному діалогу та взаєморозумінню.

Організаторами лекцій виступили громадська ініціатива «Крим SOS» та Офіс Ради Європи в Україні за підтримки Управління культури Львівської міської ради, Першої львівської медіатеки, МО «Дзиґа», ініціативи «Е-97» та Вуличного університету.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ