Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові водії можуть платити штрафи на місці скоєння порушення

Сплатити штраф за порушення Правил дорожнього руху відтепер можна за допомогою мобільного терміналу, встановленого у патрульному автомобілі ДАІ. Скористатися таким нововведенням можуть львів’яни та гості міста, повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

«Наразі ми отримали два таких мобільних термінали. Проводимо їх тестування, цікавимося думкою людей», - зазначає керівник Державтоінспекції Львівщини, полковник міліції Олександр Хутняк.

За його словами, скористатися новою послугою можна у випадку, якщо накладення штрафу за порушення входить до компетенції працівників ДАІ.

«Сплачувати штраф безпосередньо на місці, через мобільний термінал, або ж звернутися згодом до банку – усе це залежить виключно від бажання самого водія», - наголошує начальник управління ДАІ області Олександр Хутняк.

«Ми розповідаємо людям, що є така можливість - заплатити штраф на місці за допомогою банківської картки, - говорить старший інспектор дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції Львова Андрій Дідух. - Якщо водій висловлює таке бажання, - вводимо серію та номер протоколу, розмір штрафу. Один чек віддаємо порушнику, інший – приєднуємо до протоколу».

Правоохоронці кажуть: за кілька днів скористатися новою послугою вже встигли понад 20 водіїв.

Львівські керманичі, загалом, досить схвально оцінюють нововведення.

«Вважаю, так набагато зручніше. Якщо є картка, то навіщо їздити у банк, - можна на місці сплатити», – говорить таксист Сергій.

Такої ж думки і львів’янка Наталія. Жінка також відзначає, що такий спосіб оплати значно економитиме час і позбавлятиме водіїв зайвих клопотів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ