Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вперше проводять олімпіаду з програмування Algorithmic Leo Camp 2021

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/2
У Львові вперше стартував Algorithmic Leo Camp 2021. Тренувальні дні й фінальні змагання проходитимуть на базі НУ “Львівська політехніка” до 21 серпня. Про це повідомили 17 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Спонсором події стала міжнародна ІТ-компанія GlobalLogic. У фіналі AlgoLeo Cup 2021 команди змагатимуться за кубок Лева. 

З 16 до 21 серпня учні й студенти братимуть участь у першому львівському алгоритмічному таборі Algorithmic Leo Camp 2021. Зараз триває навчання і тренування команд. Далі вони розбиратимуть задачі та аналізуватимуть алгоритми й структуру даних. Фінальний етап – олімпіада з програмування AlgoLeo Cup 2021, яка відбудеться в суботу, 21 серпня. Команди боротимуться за алгоритмічний кубок Лева, а також отримають спеціальні призи від GlobalLogic.

"Алгоритми є запорукою успішності в ІТ. Саме тому проведення такої школи є надзвичайно важливим", - розповідає доктор технічних наук, професор, засновниця кафедри систем штучного інтелекту пані Наталія Шаховська.

"Ми прагнемо створювати для молодих спеціалістів сприятливе середовище для розвитку. За підтримки бізнесу та організацій, ми даємо студентам можливість практикуватись. Вони отримують фундаментальні знання, а потім – застосовують їх. Організація таких заходів – це суттєвий крок в покращенні якості ІТ-освіти в Україні та самореалізації молоді", — зазначив директор Львівського конференц-бюро Андрій Павлів.

В змаганнях беруть участь команди студентів з одного закладу вищої, професійної, фахової або середньої освіти. Команди мають складатись із 2-3 учасників. За бажанням, вони можуть бути у супроводі тренера.

"У командних змаганнях молоді спеціалісти заручаються підтримкою колег та менторів, а тому більше захоплюються процесом та роботою з алгоритмами. Учасники обмінюються досвідом, спілкуються з однодумцями та отримують поради від досвідчених експертів. Так вони краще засвоюють знання й стають впевненішими в собі. Ми раді бути частиною знакової для ІТ-освіти події. Можливо, саме ці хлопці й дівчата скоро створюватимуть технології, що робитимуть наше життя зручнішим, цікавішим та безпечнішим", — прокоментував молодший віцепрезидент GlobalLogic Ігор Костів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ