Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові вперше відбудеться Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва „Артраут-2007”

26 жовтня в Хмільному домі Роберта Домса за один вечір будуть представлені роботи художників, фотографів, скульпторів, письменників, поетів, а також інших представників сучасного мистецтва з різних країн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник фестивалю Ростислав Соколовський.
„Це буде одна з наймасштабніших виставок у Львові, ми плануємо поєднати різні жанри мистецтва. На фестивалі відбудеться перегляд українського, німецького, американського та італійського короткометражного кіно. Ми матимемо можливість порівняти рівень мислення митців у Львові та за кордоном”, – повідомив Ростислав Соколовський.
За словами учасника фестивалю, художника Олега Давиденка, на фестивалі презентуватимуть сучасне мистецтво Львова, яке ще не показали на виставках: „Щоб сприймати сучасне мистецтво, потрібно бути підготовленим. Ідеологією цього фестивалю є намагання зламати тоталітарне бачення мистецтва. Більшість наших митців, які беруть участь у фестивалі, не заробляють гроші на своїх роботах, тому це буде також популяризація молодих митців Львова”, – сказав художник Олег Давиденко.
Такий фестиваль у Львові планують проводити щопівроку. Також ці роботи планують показати в Москві, Києві та містах Німеччини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ