Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вперше відзначили «День Курсанта»

«Честь. Відвага. Україна.»: це гасло Національної академії сухопутних військ у Львові. А ще – це кредо і наріжний камінь чеснот, який курсанти закладають у процес здобуття офіцерського звання у стінах військового навчального закладу у Львові. Флешмоб під цим гаслом провели майбутні офіцери у суботу 24 червня в рамках відзначення Дня Курсанта, пише полковник Володимир Скоростецький (м. Львів)

Зі слів голови ради сержантів НАСВ третьокурсника факультету артилерії старшого сержанта Вадим Шведа, українському війську потрібні нові традиції, потрібен відхід від заскорузлих шаблонів радянщини у вшануванні воїнів та їх заслуг. Тому, офіцерський колектив НАСВ радо пристав на пропозицію курсантської громади започаткувати «День Курсанта», коли у навчальному закладі повноправними господарями стають саме молодші командири та курсанти. А втручання офіцерів у керівний процес та управління мінімалізується. Це не лише свято, але й своєрідний іспит на організаційну та управлінську зрілість.

– Сьогодні в Академії наш день. Ніхто з нас, ніхто з тих, хто тут навчався ранішеніколи подібного не організовував і не проводив. І, гадаю, не помилюся, що День курсанта на такому рівні святкується вперше не лише в нашій Академії, але й в Україні. – говорить учасник АТО, кавалер ордену «За мужність» старший сержант В. Швед –Це свято – це велика повага до нас - курсантів. Адже всі ми стали на цей жертовний і тернистий шлях навчання на офіцера нової української армії під час війни. Тому це свято – це повага до нашого вибору, який ми зробили у такий непростий час. День курсанта - це такожі велика довіра до нас. Я переконаний, що керівництво Академії розраховує на наше виховання і наші організаторські здібності. Та сподівається, що ми здатні забезпечити проведенняусіх заходів, яке сьогодні заплановані.

Слід зазначити, що іспит юнаки та дівчата з НАСВ склали на відмінно і гідно презентували навчальний заклад для гостей та друзів. Для запрошених вони підготували змістовну культурну програму у якій було все, що насправді цікаво і драйвово: рукопашний бій, виступ підрозділу із демонстрацією бойових спроможностей курсантів-піхотинців, лицарські бої, пісенні караоке-конкурси тощо. Було передбачено частування та барбекю. А ще, футбольна команда НАСВ провела товариський матч із «молодіжкою» ФК «Карпати». Завершився День Курсаната великим галаконцертом участь у якому взяли рок-гурти «Штурм» та Navigator, співачки Софія Федина та Наталка Самсонова, виконавці Богдан Ковальчин із проекту «Пісні війни» та Віктор Винник, а також студія «Магарич», Сергій Притула і «Вар’яти-шоу». Спеціально на курсантське свято до Львова запрошено гурт «Друже музико» із міста Одеса та Олег Скрипка із гуртом «ВВ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ