Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові впроваджуватимуть нову модель вуличної соціальної роботи з безпритульними

У Львові реалізовуватимуть новий проект щодо впровадження успішної моделі вуличної соціальної роботи з бездомними. Практичним результатом проекту стане організація та покращення у Львові вуличної соціальної роботи. Проект реалізовуватиме міська громадська організація «Народна допомога – Львів». Про це сьогодні, 6 березня, „Гал-info” повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
За словами керівника громадської організації «Народна допомога – Львів» Тараса Кушніра, метою проекту є організація, об’єднання та акумулювання вже існуючого досвіду вуличної соціальної роботи з бездомними шляхом застосування досвіду чернівецької ГО «Народна допомога» та залучення місцевих ресурсів у Львові.
Передбачається, що протягом реалізації проекту за підтримки чернівецьких експертів у Львові буде забезпечено інституційну розбудову та навчання команди фахівців з соціальної роботи з бездомними на базі громадської організації «Народна допомога – Львів». Для цього в межах проекту щомісячно організовуватимуться моніторингові візити чернівецьких експертів до Львова, а також кваліфіковані тренери проводитимуть три семінари та три тренінги з метою навчання як основних принципів менеджменту громадської організації, так і провідних методів соціальної роботи з бездомними.
В результаті проекту у Львові сформують команду навчених фахівців соціальної роботи та сформують матеріально-технічну базу, необхідну для здійснення подальшої соціальної роботи.
Тривалість проекту – 9 місяців. Проект фінансово підтримує Міжобласний благодійний фонд «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону». Цього року громадська організація «Народна допомога – Львів» подаватиме проект на конкурс соціальних проектів в управління соціального захисту Львівської міської ради.
Нагадаємо, що зараз у місті двічі на тиждень проводиться соціальне патрулювання бездомних на вулицях міста. Під час патрулювання працівники Центру обліку та нічного перебування бездомних надають консультації бездомним особам, які через різні обставини не можуть зареєструвати своє місце проживання та відповідно реалізувати свої права (виробити чи поновити паспорт, отримати медичну та соціальну допомогу, зареєструвати шлюб, брати участь у виборах та ін.). Тричі на тиждень біля Порохової вежі проводяться гаряче харчування.
На сьогодні у Центр обліку бездомних Львівської міської ради звернулося більше 200 осіб без визначеного місця перебування, з них 35 осіб отримали паспорт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ