Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вручили премії кращим археологам і журналістам

Сьогодні, 22 січня, керівництво Львівського відділення ВГО "Спілки археологів України" вручило дві щорічні премії – премію імені Ярослава Пастернака та премію «Золотий стилос», повідомили у спілці.

Лауреатом премії імені Пастернака 2012 року став заповідник «Тустань» за діяльність у галузі археологічних досліджень, збереження та популяризації археологічної спадщини України.

«Ми з радістю вручаємо цю відзнаку нашим колегам з Державного історико-культурного заповідника "Тустань", адже саме завдяки їхній багаторічній роботі вдалося зберегти та популяризувати унікальний наскельний комплекс, пам'ятку археологічної спадщини національного значення "Фортеця Тустань" у с. Урич Сколівського району. Щорічні фестивалі, комплекс архітектурно-археологічних досліджень зробили її відомою далеко поза межами України», - сказав голова Львівського відділення Тарас Милян.

Цьогорічну журналістську премію «Золотий стилос» за популяризацію археологічної спадщини та давньої історії отримала головний редактор Інтернет-видання «Новий Погляд» Наталя Чиж. Водночас, за словами Ігоря Гулика, головного редактора «Львівської газети» та голови журі з присудження премії, окремої уваги та відзнаки також заслуговують і роботи двох інших претендентів на премію – Анни Новик (інформаційна агенція «Гал-інфо») та Андрія Бурди (газета «Львівська Пошта»).

«Приємно, що така важлива тема, як охорона археологічної спадщини, з кожним роком усе ширше висвітлюється у медіа. Особливо приємно, коли журналісти пишуть про це настільки фахово та цікаво, як це роблять усі претенденти на цьогорічну премію «Золотий стилос». Переконаний, що кожен з них заслуговує на премію», - сказав Ігор Гулик.

«Цього року ми вже вдруге вручаємо премії Львівського відділення Спілки археологів України. Радіємо, що вони викликають зацікавлення як серед фахових істориків так і серед журналістів і віримо що це допоможе зацікавити нашим минулим більшу кількість людей та ще раз наголосити на необхідності його дослідження», - переконаний Тарас Милян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ