Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанують пам'ять Патріарха Йосифа Сліпого

Сьогодні, 3 березня, у Львові пройде вечір пам’яті відомого українського релігійного діяча, Верховного Архієпископа Львівського, Митрополита Галицького, єпископа Кам’янецького Патріарха Йосифа Сліпого під гаслом «Форум духовного відродження». Захід проходитиме в храмі Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, що за адресою: вул. Івана Франка, 56. Розпочнеться о 15:00 год.

Відбудеться Спільний Молебень, опісля якого буде вручено презентаційні подарункові матеріали (брошура «Заповіт Йосифа Сліпого», аудіо книга «Біографічна довідка із цитатами особистих листів Йосифа Сліпого» та календар). Організаторами дійства виступають Постуляційний центр беатифікації і канонізації святих УГКЦ та управління соціального захисту Львівської міської ради.

«До участі в заході ми запросили знаних суспільно-політичних й духовних діячів Львова, з числа реабілітованих та репресованих, духовенство, клієнтів Львівського міського терцентру, представників влади міста, в тому числі членів депутатського корпусу та інших поважних представників громадськості. Окрім того, варто наголосити, що участь в молебні візьме єпископ Української Греко-Католицької Церкви, апостольський екзарх для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, редемпторист Михаїл Гринчишин, який особисто був знайомий з Патріархом Йосифом Сліпим, після прибуття, й поселення останнього в Римі у 1963 році», - повідомив секретар ради Вищих Настоятелів УГКЦ, настоятель храму Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії о. Роман Лагіш.

«З давніх-давен церква відігравала фундаментальну роль в житті українців та нації в цілому, а видатні її постаті залишили неоціненний слід в її історії. Нещодавно, 17 лютого, громадськість відзначила 120-ту річницю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого, який все своє життя присвятив фундаментальній розбудові й розвитку української церкви. Відтак, ми вирішили організувати соціально-духовний захід під гаслом «Форум духовного відродження», яким ми даємо шану пам’яті цій видатній постаті, видатному українцю», - додала начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ольга Павлюк.

Довідка:

Йосиф Сліпий народився 17 лютого 1892 в селі Заздрість, Теребовельського повіту в багатодітній родині. Батько Іван Коберницький-Сліпий, мати - Анастасія Дичковська. Дід Йосипа мав сільське прізвисько «Сліпий». За переданням, цей псевдонім походив від одного з предків, якого у 1709 році росіяни осліпили за те, що він воював під Полтавою проти царя Петра І на стороні гетьмана Івана Мазепи та шведського короля Карла XII.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ