Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові всі трамваї відпрацювали свій амортизаційний термін

Увесь рухомий склад трамвайного парку Львова відпрацював свій амортизаційний термін і на 100% підлягає списанню. Про це сьогодні на прес-конференції розповів голова профкому ЛКП „Львівелектротранс” Олег Фітель.
Окрім того, ЛКП „Львівелектротранс” несе величезні збитки через соціальні пільги на перевезення, які відшкодовуються з держбюджету лише на 50%. Зокрема, лише за 9 місяців цього року держава заборгувала підприєству 9 млн грн, протягом 1999-2005 років підприємство недоотримало 71,9 млн грн.
 Як розповів “Гал-info” головний інженер ЛКП „Львівелектротранс”  Віталій Чаговець,  у трамвайному парку Львова налічується 172 вагони. З них курсують близько 60. Всі трамваї уже давно відслужили 15-річний амортизаційний термін. Зокрема, є трамваї 1972-1987 рр. випуску. Щоб відремонтувати один вагон, потрібно 100 тис. грн, новий вагон вузькоколійного трамаю коштує 1 млн євро. В Україні не виробляються трамваї такого типу, проте якщо цього року буде прийнята програма розвитку міського транспорту, то „Луганський тепловозний завод” і „Татра Юг”, які випускають ширококолійні трамваї, погодилися розробити лінію виробництва вузькоколійних трамваїв. У такому випадку  вагон буде  коштувати 340-370 тис. доларів.
З тролейбусами ситуація не значно краща. На сьогодні тролейбусний парк складається з 120 машин, з них тільки 15 закуплені цього року, 93% решти 105  тролейбусів амортизаційний термін завершився.
Цього року на  закупівлю тролейбусів з низькою посадкою з міського бюджету виділили 6 млн 13 тисяч гривень, вартість кожного тролейбуса - 859 тисяч гривень. Нові тролейбуси ЛАЗ-Е183Т1 – виробництва Львівського автобусного заводу.
А також вісім тролейбусів  ЛАЗ-52522, на які з міського бюджету виділено 2 млн 566 тисяч гривень. Крім цього, у бюджеті міста на цей рік виділено 700 тисяч гривень на капітальний ремонт рухомого складу „Львівелектротрансу”. За ці кошти  відремонтовано три тролейбуси та чотири трамваї.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ