Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові встановлять меморіальну таблицю Митрополиту Шептицькому

8 серпня  2006 року міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про встановлення меморіальної таблиці Митрополиту Андрею Шептицькому на будинку №2 на вулиці Митрополита Андрея – повідомляє офіційний сайт Львівської міськради.
Функції замовника на проектування, виготовлення та встановлення меморіальної таблиці покладено на Львівське обласне товариство політичних в'язнів і репресованих. Товариству доручено отримати вихідні дані на проектування меморіальної таблиці в управлінні архітектури і містобудування, виконати проект меморіальної таблиці та погодити його з міською архітектурно-містобудівельною радою, виготовити і встановити меморіальну таблицю відповідно до погодженого проекту та у подальшому утримувати її у належному естетичному стані.
Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника міського голови з питань містобудування та землеустрою.
 Андрей Шептицький (1865-1944) - видатний релігійний діяч ХХ століття. Більш, ніж 50 років був головою (Митрополитом) Української греко-католицької церкви на Україні. Його резиденція знаходилася у Львові. Нащадок вельможного українського роду, що бере свій початок у ХІІІ столітті, митрополит Андрей присвятив своє життя служінню українській Церкві та українському народу. Він реорганізував церкву в парафіях своєї єпархії і багато зробив для відновлення візантійських традицій, що є однієї з основ греко-католицької церкви. Під його егідою в українські села прийшла освіта. Для народу були побудовані школи, лікарні на кошти з прибуткових статей володінь родини Шептицьких у Галичині.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ