Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові втретє пройде музичний фестиваль «Наше Різдво», який відкриє «чорт» Остап Ступка

12-13 січня у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької втретє пройде музичний фестиваль «Наше Різдво». Про це розповіла сьогодні, 4 січня, у Львові на прес-конференції організатор фестивалю Соломія Чубай.

 

 

 «Фестиваль стає все масштабнішим, і тепер музиканти самі присилають свої роботи, а ми уже їх відбираємо. Головним критерієм такого відбору є нове звучання, і приємно те, що з кожним роком музиканти пропонують все кращий матеріал», - розповів в «он-лайн» режимі музичний продюсер фестивалю Тарас Чубай, який через погодні умови не зміг приїхати на прес-конференцію.

 

У програмі фестивалю колядуватимуть Тарас Чубай та гурт «Плач Єремії», вокальна формація «Пікардійська терція», гурти «Тартак» та «Кому вниз», хорова капела «Дударик», Олег Лихач, гурти «Дивні» та «Бай» та квартет «Віртуози Львова».

 

За словами продюсера і режисер-постановника фестивалю «Наше Різдво» Михайла Крупієвського, цьогорічний фестиваль розпочнеться 11 січня о 7.41 ранку безпосередньо на пероні Львівського вокзалу, куди прибуде «чорт зі своїм почтом і з виключно нечистими намірами». Традиційно в ролі чорта виступить Остап Ступка, а його партнером  буде «ангел» Сашко Положинський, який є автором сценарію. Чорта зустрічатиме уся «львівська нечисть», на вокзалі він дасть прес-конференцію. Після цього відвідає свиноферму і основні будівлі міста, проведе низку зустрічей з представниками робітників, селян і творчої інтелігенції  На честь чорта буде дано обід, а ввечері він прибуде на фестиваль в Оперу.

 

Також до програми фестивалю «Наше Різдво» 15 січня у Львівській філармонії відбудеться концерт авторської джазової обробки українських колядок та щедрівок. Виконуватимуть їх гурт «ShokolaD» за участі Надії Жук, Лариси Руденко, Андрія Бадюка та Соломії Чубай. А також протягом двох днів (23-24 січня) у філармонії звучатимуть українські та зарубіжні автентичні та авторські колядки, канти, псалми у виконання хорової капели «Дударик» за участі Наталки Половинки, гурту «РАСА» та струнного квартету.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ