Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові ВВ частково розблокують, але активісти обіцяють стежити за кожним їхнім кроком

Сьогодні, 12 лютого, після тривалих переговорів із лідерами громадських організацій та представниками депутатського корпусу керівництву Західного територіального командування внутрішніх військ вдалось домовитись про часткове розблокування Львівської військової частини. Про це повідомила група зв’язків з громадськістю та ЗМІ Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України.

Завтра, 13 лютого, о 9.45 на території полку за адресою м. Львів вул. Стрийська 146 о 9.45 відбудеться розвід на службу з охорони громадського порядку. Військовослужбовці полку виїдуть на службу у 6 районів міста Львова. Для забезпечення безпеки громадян окрім звичайних патрулів залучатимуться автомобільні патрулі та патрулі і з службовими собаками.

На участь у цій події запрошують журналістів.

Як пояснив у коментарі Гал-інфо активіст львівського Євромайдану Андрій Породко, завтра має відбутися часткове розблокування для вивозу сміття з військової частини.

Окрім того, за його словами, військових вивезуть до Золочева на медобстеження.

«Усі рухи будуть контрольовані. Ми отримали запевнення, слово генерала і полковника, що вони не порушать умов договору і повернуться в частину. Машину до Золочева будуть супроводжувати активісти. Якщо вони не повернуться, то ми знову блокуватимемо ворота», - запевнив Андрій Породко.

Окрім того, щойно трапився інцидент біля військової частини. Як розповів Андрій Породко, приватні машини військових виїхали з оточення без відома активістів.

У соціальній мережі Фейсбук журналіст та активіст Отар Довженко написав: «Прапорщик зрізав колодку, яку повішали на браму активісти, й намагався виїхати приватною машиною. Люди не дали йому виїхати, почався скандал. Вийшов старший офіцер, перепросив і пообіцяв, що більше такого не буде. Інцидент вичерпаний».

«Наразі інцидент вичерпано. Вважаємо його непорозумінням. Це була перша остання помилка військових», - пояснив Андрій Породко.

Також з завтрашнього ранку самооборонівці поставлять свій КПП на біля військової частини і перевірятимуть кожну машину, яка виїжджає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ