Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Культура

На порятунок храму Іоана Златоуста виділили гроші

Сьогодні, 7 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради виділив кошти з резервного фонду міського бюджету Львова у сумі 1 млн 494 тис. грн для проведення невідкладних робіт по виведенню з аварійного стану підпірної стінки храму Іоана Златоуста на вул. Лисенка, 43. Про це інформує кореспондент Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.

Враховуючи протокол позапланового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, виконавчий комітет вирішив виділити з резервного фонду міського бюджету Львова через передачу коштів з загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) Личаківській районній адміністрації кошти в сумі 1 494 527 грн. для проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення з аварійного стану підпірної стінки та сходів на вул. М. Лисенка, 43.

Йдеться про храм УПЦ КП святого Іоана Золотоустого, колишній Костел Найсвятішого Серця Ісусового і монастир францисканок.

Церква Іоанна Златоустого. Унікальні вітражі чудом вціліли, коли храм нищила радянська влада. Фото

Раніше Гал-інфо повідомляло, що у вівтарній та передній частині храму є унікальні вітражі. У абсиді збереглись усі 3 вітражі, виготовлені у Мюнхені фірмою Ф. Маєра у 1887-1889 роках. Унікальні вони тим, що цей храм чи не єдиний у Східній Європі, який має вітражі Мюнхенської школи вітражів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ