Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові викрили фінансову піраміду на кшталт київського «Еліта-Центру»: Львівський домобудівний комбінат №2 не виконує своїх зобов’язань щодо інвесторів на будівництво житла

ВАТ  «Львівський домобудівний  комбінат №2» не виконує своїх зобов’язань щодо інвесторів на будівництва житла. Про це сказав сьогодні, 21 червня,  представник ТзОВ ВТК „Кедр», пайовик  Андрій Зозуля.
За його словами, протягом липня-жовтня 2003 року було  укладено  договори із ВАТ "Львівський домобудівний комбінат №2" про пайову участь у будівництві житла у Львові по вул. Плугова, 5. Голова правління ВАТ "ЛДБК-2"  Василь Варський зобов'язався до кінця 2004 року передати пайовикам замовлені квартири у власність. «Відповідно і ми по договору зобов'язались сплатити інвестиційні внески згідно з погодженим графіком до кінця 2004 року в повній сумі. Однак будинок до цього часу не зданий в експлуатацію», - сказав Андрій Зозуля.
Як розповів він, у травні 2003 року між Управлінням капітального будівництва Західного оперативного командування МО України та ВАТ "Львівський ДБК-2" було укладено договір підряду на реконструкцію дитячого садочка по вул. Плуговій, 5 під житловий будинок.
Згодом стало відомо, що, укладаючи договори, забудовник продавав квартири не лише у неіснуючому будинку, а й за відсутності відповідних погоджень з міською владою, адже до цього часу проектно-кошторисна документація ні із замовником, ні з управлінням архітектури та містобудування Львівської міської ради не погоджувалась, дозволу інспекції Держархбуднагляду на виконання будівельних робіт отримано не було. Та й земельну ділянку під будівництво житла він у Львівської міської ради не одержував. Однак інвестиційні договори з пайовиками ЛДБК-2 уклав, кошти по договору отримав та на 90% виконав відповідні роботи ще у 2004 році.
Всі роботи по будівництву житла в будинку припинились, а Василь Варський почав постійно вимагати укласти договір на збільшення вартості житла. Свої вимоги він аргументував лише збільшенням ринкових цін на житло у Львові, жодних документів та аргументів, які б дозволяли погодитись на збільшення вартості фактично повністю проплаченого людьми житла, він не представляв, а лише погрожував розірвати укладені договори. Так, якщо у 2003 році вартість квадратного метра житла по договору становила не більше 2000  грн, то тепер Василь Варський вимагає укласти додаткову угоду по ціні 3300 грн за кв. м. При цьому жодних гарантій з приводу терміну здачі будинку в експлуатації він не надає, а обіцянки - абсолютно нічим не підкріплені. До того ж він так і не представляє учасникам пайового будівництва відповідні дозволи та погодження на будівництво, в тому числі і рішення міської ради про виділення під це будівництво земельної ділянки – сказав Андрій. Житловий будинок на вулиці Плуговій на стадії завершення. Будівельникам залишилось доштукатурити чотири квартири та упорядкувати прибудинкову територію» - зауважує Андрій Зозуля.
Контрольний пакетом 51% акцій «Львівський будівельний комбінат №2» володіє «Явір - млин» та «Віконт ІІ», які входять в корпорацію «Еколан», 39,9 % акцій знаходяться  у голови правління ВАТ "ЛДБК-2"  Василя  Варського та його дружини, 9% - в інших фізичних та юридичних осіб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ