Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вироблятимуть рекомендації на парламентські слухання щодо подолання насильства в сім’ї

У Львові вироблятимуть рекомендації на парламентські слухання щодо подолання насильства в сім’ї — повідомила „Гал-info” координатор Центру „Жіночі перспективи” Олена Кальбус. Завтра, 10 листопада, за її словами, в нашому місті відбудеться „круглий стіл” на тему „Проблеми насильства в сім’ї: причини, наслідки, шляхи подолання”, який має на меті привернути увагу до проблеми насильства у сім’ї. Крім цього, учасники „круглого столу” вироблятимуть рекомендації з подолання цієї проблеми, які виноситимуть на парламентські слуханні, що 21 листопада 2006 року відбудуться у Верховній Раді.
Захист від сімейного насильства гарантується «Закон України «Про попередження насильства в сім’ї», однак виконання цього закону можливе лише за тісної співпраці  між Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту, Державної соціальної служби, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством охорони здоров’я та органами місцевого самоврядування. Оскільки наразі такої співпраці майже нема, закон фактично не реалізовується. Отож „круглий стіл” у Львові та парламентські слухання у Києві мають напрацювати механізми співпраці між усіма цими органами в протидії насильству у сім’ї.
На цей „круглий стіл” до Львова приїде депутат Верховної Ради, член Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, президент міжнародного правозахисного жіночого центру «Ла Страда - Україна» Катерина Левченко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ