Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові «вистрілили» мовним плакатом

9 березня у Львові презентували добірку мовних плакатів «Слово – меч духовний». Авторкою ідеї є депутатка Львівської обласної ради від ВО «Свобода», мовознавець Ірина Фаріон.

На виставці представлено добірку креативних плакатів, присвячених українській мові, авторами яких є  теперішні та колишні студенти НУ «Львівська політехніки». Зокрема, на деяких є яких є такі написи «SOS! Рятуйте рідну мову», «Доля мови формує і долю народу», «Так хто ми є без рідної мови?», «Мова наша-серце наше».

«Опозиція буде сильна тоді, коли буде позиція. І це позиція молодих людей. А молоді люди - це сіль землі, вони не обтяжені радянськими стереотипами, ні життєвою суєтою, вони вистрілюють абсолютною правдою. Ці роботи є абсолютною правдою. Звичайно, вони далекі від професіоналізму, тому що в основному їх творили студенти першого курсу. Але йдеться про те, що ці роботи відображають світобачення частини молоді. Ця виставка працює вже 13 років, сьогодні, вона підсумкова і можливо завершальна», – сказала Ірина Фаріон.

«Ми зібрались тут для того, аби засвідчити одну найповажнішу річ, що мова це не лише калинова, сопілкова, чи всяка там солов’їна, мова - це власниця, мова – це фортеця духу, мова – це зброя, мова – це те, що здолати неможливо за умови, якщо ти володієш системою пріоритетів», - зазначила депутатка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ