Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виступатиме Ніна Матвієнко

Народна артистка України Ніна Матвієнко виступатиме 22 жовтня цього року у Львівській обласній філармонії — про це сьогодні, 17 жовтня 2006 року, під час прес-конференції повідомив заслужений діяч мистецтв України, художній керівник хорової капели «Дударик» Микола Кацал. За його словами, Ніна Матвієнко візьме участь у ювілейному концерті з нагоди 35-річчя створення хорової чоловічої капели «Дударик», який відбудеться 22 жовтня 2006 року у Львівській обласній філармонії.
Окрім Ніни Матвієнко, у ювілейному концерті візьмуть участь: лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, акторка та співачка, автор музичних та музично-театральних проектів, виконавиця давньої духовної музики, народної пісні, романсу, музики сучасних композиторів, сучасної імпровізаційної музики Наталка Половинка, Мукачівський хор хлопчиків та мужчин, фольклорний ансамбль «Веселка» (Білгород-Дністровський), фольковий гурт «Бурдон», симфонічний оркестр «Леополіс» та хор «Дударик - назавжди».

У програмі концерту - народна та молодіжна музика, твори українських композиторів.
Ніна Матвієнко народилася в с. Неделище Житомирської області. У 1975 закінчила Київський університет. З 1968 року, по закінченні вокальної студії при Українському народному хорі ім. Г.Верьовки, — його солістка.
Останнім часом виступає у складі вокального тріо акапельного співу «Золоті ключі» (разом з Марією Миколайчук та Валентиною Ковальською). У репертуарі - українські народні пісні, твори українських композиторів. Нагороджена Державною премією УРСР ім. Т.Г.Шевченка 1988 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ