Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові виступить піаніст, один з концерті якого занесений у Книгу рекордів Гінеса

7 квітня у Львівській філармонії відбудеться концерт німецького піаніста Олега Полянського, якого називають «справжнім поетом фортепіано».
Для львівської публіки митець зіграє останню фортепіанну сонату Бетховена, а також у програмі -- «Прелюдія, хорал і фуга» Сезара Франка – цикл, у якому композитор зробив спробу зближення органної та фортепіанної техніки виконання, тим самим визначивши новий етап в розвитку французької фортепіанної музики кінця ХІХ ст.
Крім цього, у виконанні Полянського прозвучать твори основоположника музичного імпресіонізму – Клода Дебюссі. Завершиться концерт трьома фрагментами з балету «Петрушка» І. Стравінського – твором, який приніс композиторові світову славу. Про це «Гал-info» повідомили у Львівській філармонії.
Додатково слід зазначити, що Олег Полянський є випускником Інституту ім. Гнєсіних, закінчив аспірантуру в Московській консерваторії в класі С. Доренського та Вищу школу музики в Кьольні. Лауреат міжнародних конкурсів в Токіо (1986 р.), Монреалі (1988), Марселі, І премія – Канту (1998), ІІ премія конкурсу ім. Чайковського в Москві, VI премія ( 1998), Цинцинатті - II премія (1999), I премия Канту (2003). Учасник великих фестивалів: Біаріц (Франція), Шлезвіг-Гольштейн (Німеччина), Кастело Бранко (Португалія).
В 2003 році в рамках європейського Фестивалю класичної музики в Рурі О.Полянський виступив з унікальним сольним концертом, що занесений в Книгу рекордів Гінеса – у вугільній шахті на глибині 1012 метрів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ