Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові витратять 10 млн грн на ремонт шкільних спортзалів 7 шкіл

У Львові витратять 10 млн грн. на ремонт шкільних спортзалів 7 шкіл. Про це сьогоні, 12 березня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

В основному ремонти закладів освіти проводять за рахунок градових грошей, коштом батьків та залучення незначного відсотку бюджетних коштів.

Завдяки Українському фонду соціальних інвестицій у Львові у рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Пілотний захід «Міський простір» капітально відремонтують спортивні зали у 7 школах. Це СЗШ № 2 Франківського району; СЗШ № 54 Шевченківського району;•СЗШ № 29 Личаківського району;•СЗШ № 30 Шевченківського району;•СЗШ № 73 Сихівського району;•СЗШ № 43 Шевченківського району;•гімназія «Євшан». Роботи розпочались уже в усіх школах.

Для реалізації цього проекту школи відбиралися на конкурсній основі. Головна умова, яка ставилася перед учасниками конкурсу – частину коштів мають зібрати громади школи. Було встановлено, що це має складати 5% від загального кошторису робіт.

У школі №73 громада доклала 36 тис 505 грн.

«Сім наших шкіл вибороли право брати участь у цьому проекті. Вартість його близько 10 млн грн. Усі кошти йдуть на оновлення спортивної інфраструктури. Тобто, заново будуть зроблені усі спортивні зали. Буде закуплене якісне обладнання. Для спортивного залу школи №73 близько 730 тис. грн буде витрачено на спортивну частину. Це є великий плюс, бо на сьогодні це дуже великі кошти. В цілому по місту це буде сума близько 10 млн грн.У попередні роки ми багато коштів виділяли на ремонти самих шкіл: вікна, дахи, інженерні, внутрішні ремонти. А спортивна частина лишалася збоку. В цьому році ми надолужимо цю ситуацію. Близько 10 млн грн буде інвестовано у спортивну інфраструктуру», - розповів Андрій Садовий.

Спортивний зал у школі №73 розпочали ремонтувати наприкінці лютого. Зараз знімають стару штукатурку і влаштовують нову (стіни вже заґрунтували). Також мають поміняти опалення. Роботи планують закінчити до 15 червня, відповідно до угоди.

Роботи виконує підрядна організація «Постач-Буд».

Як зазначив директор школи №73 Василь Нагірний, з 730 тис. грн 66 тис грн використають для закупівлі спортивного інвентарю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ