Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виявлено незаконну діяльність підприємств - імпортерів автотранспортних засобів

Фахівцями Львівського управління Офісу ВПП ДФС виявлено незаконну діяльність підприємств - імпортерів автотранспортних засобів, яка призвела до значних втрат бюджету. Про це повідомили в прес-службі ДФС.

В процесі супроводження великих платників податків виявлено, що переважній більшості на цих підприємствах працює 1 особа – директор, основні засоби відсутні та щомісяця здійснюються господарські операції в значних розмірах, однак сплата платежів до бюджету відсутня.

Працівниками Львівського управління проведено аналіз поданої звітності та реєстрації податкових накладних та встановлено факт маніпулювання податковою звітністю. Фахівці фіскальної служби відслідкували ланцюжок незаконних дій платників податків. Основний принцип діяльності цих підприємств – імпорт автотранспортних засобів – реалізація фізичним особам (неплатникам ПДВ), в подальшому фіктивне повернення автотранспортного засобу від фізичної особи продавцю та наступна реалізація платникам ПДВ (юридичним особам). Всі підприємства-імпортери не знаходяться за місцем реєстрації, посадові особи змінюються протягом невеликого терміну часу. Внаслідок цього, формується фіктивний податковий кредит покупцям-юридичним особам. В результаті незаконних оборудок держбюджет не доотримав значні суми ПДВ - близько 100 млн.грн. 

По даних фактах Генеральною Прокуратурою України відкрито кримінальне провадження, проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ