Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вийшов друком збірник гаївок з нотами та поясненнями до забав

Нещодавно із благословення о. Ореста Фредини, пароха храму Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові, вийшла збірка гаївок, який упорядкувала п. Галина Потюк. Збірничок містить найпопулярніші гаївки з нотами та поясненнями до забав. Про це повідомив о. Олег Панчиняк, прес-секретар Львівської Архиєпархії.

Розповідаючи про гаївки, упорядник зокрема зазначила: «Здавна, коли приходила весняна пора, гаївки виводили по всій Україні: в кожному найменшому містечку чи селі, та за її межами - всюди, де були українці, які себе такими відчували. І хоч бавилась в гаївки переважно молодь, на це свято весни сходилися всі: від найстаршого до найменшого. Старші поринали в спогади, ділилися пережитим, а малеча, наслідуючи юнаків та дівчат, й собі заводила різноманітні дитячі забави, здебільшого співані».
«Пам'ятаймо, що наші діти також хочуть доторкнутися до тих скарбів, які впродовж віків зберіг український народ, - зазначила Галина Потюк. - Нема більш могутнього виховного засобу, як живий приклад дорослих, оточення. Найцікавіші програми, найкращі підручники, найбільш ерудовані вчителі, найпатріотичніші заклики, найдійовіші закони не дадуть дитині того, що дасть безпосередня участь у дійстві, яке зберегла народна традиція».
Видавці сподіваються, що їх праця стане у пригоді тим, хто шанує українські традиції.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ