Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові визначать «привітні» таксі

Напередодні ЄВРО-2012 у травні у Львові планують провести конкурс серед таксі. Переможцям буде присвоєно звання «Привітне таксі». Така ініціатива була озвучена 29 березня на засіданні робочої групи «Таксі». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Цей конкурс стимулюватиме таксі бути кращими. Часто таксисти є першими, хто зустрічає та останніми, хто проводжає гостей міста. На них покладається велика відповідальність за привітне місто. ЄВРО – це та нагода, як дасть можливість підвищити рівень надання послуг не тільки для туристів, а для мешканців міста», - зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Олег Березюк.

Зокрема, напередодні матчів ЄВРО міська влада поставила перед таксистами ряд вимог щодо зовнішнього вигляду водіїв, поведінки, культури спілкування, облаштування машин відповідною атрибутикою, таксометрам, наявності необхідної дозвільної документації.

Серед базових вимог – одяг таксистів. Це має бути однотонна сорочка темного кольору, темна краватка. Автомобілі мають бути технічно справними, без зайвих предметів у салоні. Неприпустимим є куріння у салоні.

Усі машини мають бути забрендовані – зараз розробляється єдиний стандарт дверної наклейки. Це ж стосується і касетону. Наявність таксометра – обов’язкова.

На робочій зустрічі йшлося й про те, щоб в усіх автівках таксі були в наявності безкоштовні карти для туристів, де назви вулиць та основних туристичних об’єктів є української та англійською мовами.

Також у кожному салоні автомобіля має бути обов’язково інформаційна картка для пасажира, де буде зазначена інформація про водія, тарифи на перевезення, телефон міського call-центру та інші корисні контакти. Обговорили можливість виготовлення іменних бейджиків для водіїв.

«Я закликаю усіх таксопервізників, які є партнерами міста, виконати усі поставлені завдання. Серед таксистів, які належать до асоціації, відповідна робота уже ведеться», - зазначив голова ГО «Асоціація «Львівське таксі» Леонід Бойко.

Нагадаємо, зараз у міській раді для кращої комунікації з іноземними гостями таксистів безкоштовно навчають основ англійської мови. Навчання відбуваються двічі на тиждень. Заняття відвідують 30-40 осіб, серед яких водії таксі та диспетчери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ